De sade att det skulle bli snöstorm. Bokarens röst i mitt öra, upphetsad och ivrig, alltså jag måste komma från jobbet så fort som möjligt så jag hinner hem innan snön, vinterdäcken ligger kvar i garaget! och jag som tänkte att jag inte har några däck att fundera över som tur är. Jag behöver bara hänga fram vinterjackan i hallen så är jag beredd på stormarna.

Hela eftermiddagen gick åt till att spana ut genom rutan efter den där första flingan som aldrig kom. Det fortsatte bara att regna, stillsamt. Det blåste inte ens, bara det där lilla envisa regnet från en gråvit, lågt hängande himmel. När jag släppte ner persiennen för att sova blänkte asfalten blöt i gatlyktornas ljus. Ändå. När jag vaknade fanns det en del av mig som väntade sig att världen utanför skulle vara vit när jag drog upp persiennen igen. De sade ju det, att det skulle bli snöstorm. De sade att alla som inte bytt till vinterdäck borde göra det samma eftermiddag. Jag tror på när de säger sånt, hinner bli förväntansfull trots att det regnar flera dagar i sträck.

Det har fortsatt regna hela dagen idag, envetet, stillsamt. Ingen blåst, inte ett snöfnugg så långt ögat kan nå. Däremot är dagen som att gå omkring med huvudet inlindat i ett blött moln, som att man måste skeda sig ur gråtjockan en slev i taget. Tungt och halvvaket har jag gäspat mig igenom dagen hittills, gäspat mig igenom ett besök i en dataaffär med Låtsasbrorsan som hatar att handla teknik och bara pekar på vad som helst och säger jag tar den utan att ha en aning om vad han precis köpt, trots att han har rätt specifika behov som jag flikade in till försäljaren mellan pekandena. Till slut vände sig försäljaren lika mycket till mig eftersom Låtsasbrorsan slutat förstå vad han pekat på eller nickar till, och det är lika rörande som uppenbart att jag kommer att få återberätta alltihop om ett par dagar när maskineriet dyker upp hemma hos honom. Vännen.

De sade att det skulle bli snöstorm, men det stämde ju inte alls. Tvärtom segar sig den här dagen sakta fram mot november i vanlig stil. Grått, tungt, tjockt och blött och alldeles långsamt. Om en stund ska jag hem till Låtsasbrorsan på middag, jag ska bara baka en paj att ta med först. Så kan vi tända en brasa, äta och prata och vänta på att regnet ska förvandlas till den där stormen det varslades för igår. De kanske bara var tidigt ute.