Låtsasbrorsan är singel igen och jag kan inte riktigt begripa det. Förstår inte folk hur bra han är?! Så nu tänker jag mig en sorts auktion här på bloggen, där de bjudande alltså har möjligheten att få sig en riktigt fin man. Men jag tänker att det behövs en liten brasklapp kring buden – det är inte nödvändigtvis den som bjuder högst som vinner, utan den som bjuder rätt. Inget fuffens nu. Kom igen, damer! Sådana här möjligheter bjuder sig inte ofta!

Det som finnes är alltså följande: Man i sina bästa år (läs: snart 49) med många både fantastiska och sällsynta egenskaper. Det yttre är välbevarat och vältränat (senast i helgen sade en manlig kompis avundsjukt att musklerna spelar så häftigt när han sträcker sig efter något) och i allmänt god form. Mannen är nästan två meter lång, har en djup och behaglig röst samt ett medryckande skratt. Det inre (och här, folkens, det är här det verkligen händer) är intelligent, intensivt, generöst och lojalt. Mannen har ett ytterst rörligt intellekt, god humor och självironi, älskar att prata om relationer och känslor och psykologi, är orädd och omhändertagande, varm och snäll och extremt trevlig och helt enkelt ett riktigt kap. Hans intressen spänner över det mesta från god mat och dryck till akvariefiskar, han hyser en djup passion för Italien och tillbringar några veckor nästan varje sommar i Toscana, han är kulturarbetare och egenföretagare och en och annan känner nog igen honom från tv eller film.

Mannen tycker om: Kvinnor, mat, vin och sång. Ducati, havet, att plocka svamp. Familjeliv. Och ett långt, intensivt och personligt samtal.

Mannen tycker inte om: Falskhetsfasader, konvenans och inskränkthet. Människor som inte tycker om att prata om sig själva på ett känslomässigt plan. Lögn och otrohet. Att dansa. (Du hittar honom aldrig på ett dansgolv, tyvärr. Men han har inga problem med att du dansar med andra.)

I paketet ingår: En tonårsson och en något yngre dotter som bor hos honom på heltid, tyvärr en rätt knepig exfru som han ändå hanterar mycket bra, kunskapen om hur man gör pollo alla cacciatora med saffranspannacotta till efterrätt, festcigaretter och lite whiskey, åka bak på en röd motorcykel, samt vänskap som innebär regelbundna middagar hemma hos Suziluz. Kanske på balkongen där Suziluz just har ställt fram grillen för sommaren. Låter det inte mumma det? Så kom igen, damer!

Kom med era bud!