Archived Entry
- Post Date :
- december 7, 2010 at 5:22 e m
- Category :
- 2010, årstiderna
- Do More :
- You can leave a response, or trackback from your own site.
- Kommentar
- Reblogga
-
Prenumerera
Prenumenerad
Har du redan ett WordPress.com-konto? Logga in nu.
%d
december 7, 2010 at 5:25 e m
Åååhhh! Nu måste jag torka mig om munnen. Lussekatter är det bästa jag vet. Jag måste nog baka imorgon!
december 7, 2010 at 6:49 e m
Jag är KUNG av lussebullar. Sant självskryt – jag bakar de godaste lussebullarna jag ätit. Hehe.
december 7, 2010 at 7:19 e m
I Norge kaller vi det lussekatter! Jeg blir inspirert av deg – det blir nok baking her i huset til helga 🙂
december 7, 2010 at 11:16 e m
Här också, antingen lussekatter eller lussebullar! Och hett tips om du ska baka, använd inte gurkmeja. Använd saffran. 😉
december 7, 2010 at 10:03 e m
Vilket recept använder du?
december 7, 2010 at 11:21 e m
Jag kan det utantill numera: 150 g smör smältes, häll i 5 dl mjölk och ljumma, slå över 50 g jäst och lös upp. Tillsätt 1½ dl socker, ½ tsk salt, 1 g saffran, 1 tsk kardemumma, en burk (250 g) kesella samt någonstans mellan 16-18 dl mjöl. (Jag tar alltid lite mindre, det är ett av tricksen för att få riktigt luftiga och saftiga bullar, att degen ska vara lite lösare än man tror.) Jäs 40 min, baka ut, jäs 40 min till, pensla med ägg, grädda 8-10 min i 225 grader.
Ganska basic recept, tror jag. Kesella har väl blivit standard i lussebullsbakande numera?
december 8, 2010 at 10:09 f m
Åh, mums! Vad sugen jag blir på att baka lussebullar! Fast jag är nog en av de få som fortfarande inte anammat det där med kesella i degen. Jag kör på min mammas tips, att ha mer socker än vad det står i receptet, samt samma som du förespråkar – hellre mindre mjöl än mer. Det sista lärde jag mig av en f.d. pizzabagare 🙂
Men kanske skall prova kesella i år.
december 8, 2010 at 7:05 e m
Kardemumma var nytt för mig!
december 11, 2010 at 2:37 e m
[…] og en av dem var lussekattebaking. Jeg har ikke bakt lussekatter på mange år, men da jeg så Suziluz sitt innlegg, slo det meg at i år skulle det bakes. Safran hadde jeg sogar også, ekte safran fra Iran, smuglet […]