(Receptet räcker till fyra personer, ungefär.)

Häll någon matsked olivolja i en större kastrull och hetta upp den. Fräs ett par-tre krossade/hackade vitlöksklyftor, en bit riven färsk ingefära och ungefär två teskedar spiskummin i oljan en stund, häll sedan på 300 gram linser. (Röda eller gröna spelar ingen roll utom i mängden buljong, se senare förtydling, förf. anm.) Rör runt ordentligt så att kryddor och linser blandas, häll sedan på cirka en deciliter grönsaksbuljong och låt koka in under omrörning. Upprepa detta tills du kokat in cirka 7,5 dl (röda linser) eller 8,5 dl (gröna linser). (Den uppmärksamme har nu fått med sig förtydlingen förf. anmärkte om tidigare.) När linserna är lagom mjuka (förf. föredrar aningen tuggmotstånd kvar) ställ kastrullen åt sidan och hacka en näve färsk mynta och en näve färsk koriander och blanda i linserna. Ta gärna en liten paus och dofta på det hela.

Strimla två röda lökar och stek dem mjuka och lite lätt brynta i olivolja i stekpanna. Ta sedan fram getost, lägg den i en skål och smula den med en gaffel för att så blanda den med något som gör den mjukare. (Vissa gillar turkisk yoghurt eller sådant, men förf. använde bara lite laktosfri grädde och det blev jättegott.) Dra ett par varv svartpeppar över oströran.

Täck en tallriksbotten med babyspenat och ringla olivolja över den. Här kan du kanske, kanske dofta över lite flingsalt, men det är på intet vis ett måste eftersom osten har god sälta. Om du är saltoman, knastra på lite, annars låt bli. Häll upp några slevar av linsröran, lägg på rödlök och toppa alltsammans med oströra.

Avnjut gärna på en balkong där värmen efter dagen fortfarande ligger kvar.