Det är bara ett sista litet översättningsjobb kvar innan min slapp-och-skrivsommar. Ett sista litet jobb som jag har ohyggligt mycket motstånd mot att faktiskt sätta mig ner och utföra. Jag vet att det inte blir bättre av att skjuta på det, det ska ju göras av mig oavsett, men jag bestämde mig för att ta det lugnt med innejobbandet eftersom det trots alla väderleksrapporter har varit en strålande solvacker, varm dag. Jag gick ut. Grävde bort en liten ny lupin som satt sig framför rosen jag planterade ut förra sommaren. Den lever och frodas och verkar trivas, vilket gör mig glad. Nu satte jag ut några lavendelplantor vid sydväggen. Jag har inget större hopp om dem, men jag älskar doften och hoppas i alla fall på det bästa.

Runt lunch kom DHL-lastbilen med mitt nya kylskåp, hittills det enda större fabriksnya jag har köpt till huset. Jag jämförde olika skåp länge innan jag slog till på det här, ett Gorenje som är klassat A++ och med andra ord kommer att dra ungefär lika mycket el på ett år som det gamla surrvrålet till kyl som stod här innan drog på någon månad. Efter att ha kånkat det nya på plats och kånkat det gamla in i förrådet i grishuset (tack gud för att jag kom ihåg att köpa en rejäl pirra) slog jag till och borrade upp vitrinen på plats i det som nu alltså är mitt förlängda kök. Det kan ta tid innan jag kommer mig för att måla möblerna, men nu kan jag använda dem i alla fall i väntan på. Jag tycker att det blev helt perfekt, faktiskt.

Dessutom har jag med hjälp av båtlina och karbinhake knutit upp en hängstol i äppelträdet. Här har jag sedan suttit halva eftermiddagen med ett glas Oboy och en damtidning, sparkat av mig träskorna i gräset och dragit upp benen i skräddarställning, suttit och gungat lite med vinden medan jag har bläddrat och slötänkt och låtit blicken glida över lupinerna, rosen och lavendeln. Jag är beredd på sommar nu.