På svtplay finns en dokumentär som heter ”American Winter”. Den tycker jag att alla borde se. Särskilt alla som på riktigt tror på det borgerliga skitsnacket om att det är via att stärka företagens position man kommer ur en kris. Det har varit USA:s credo genom alla år i modern tid, och det har fört till att fler människor än någonsin lever på fattigdomens rand samtidigt som företagen gör större vinster än någonsin. Det är skevt, det är till och med direkt människoovärdigt.

Se den. Helt enkelt. Sedan kan vi prata politik och åtgärder, om ni vill.

Allt detta prat om att sänka skatter gör mig direkt kräkfärdig. Jag vill inte ha sänkta skatter och ”mer i plånboken”. Jag vill ha en tillvaro där ingen behöver vara rädd för att inte kunna betala elen, sätta mat på bordet eller ha tak över huvudet. För om någon tror att den här verkligheten ligger så långt ifrån den svenska att det aldrig skulle kunna hända här så har de fel. De har så oerhört fel.

Jag själv äger ett sommarhus, har en hyresrätt i Stockholm, en liten miljövänlig bil, ett eget företag. Men sanningen är att skulle jag bli sjuk på riktigt och inte kunna jobba skulle hela mitt liv falla ihop som det skramliga korthus det är på mycket kort tid. Jag lever väldigt nära den amerikanska verkligheten. Och jag är en av dem som har det bra. Idag.

Om man tror att det finns ett vi och dom så har man oerhört fel. Det finns bara vi.