Idag är en sådan där dag när jag önskar att jag hade bara kunnat ligga kvar i sängen. Är så sliten. Det började med att vi skulle få levererat vår nya soffa, vilket ju i sig var en efterlängtad och trevlig sak, men det betydde att förmiddagen gick åt till att vara på plats och beredd hemma istället för att jobba på med en översättning som jag redan ligger efter med. När killarna kom med soffan gick det visserligen fort och de var trevliga och effektiva, så ingen fara med just det.

Efter det skulle jag till sjukgymnasten. Vilket också var en bra sak förstås, idag tittade vi på mitt löpsteg, han filmade mig i slowmotion i tre omgångar för att vi skulle kunna se på min högra höft som ”droppar” när jag sätter i vänsterfoten, det vill säga, där finns en obalans som måste tränas upp. Efter det lämnade jag in två par skor hos skomakaren, ett par nya som ska sulas och ett par gamla älskade som ska lagas, och så åkte jag med Fotografen upp till hans kontor där min bilverkstad också ligger, för att hämta ut min lilla bil som varit inne på fix-och-tricks på grund av oljelampa som lyste. Betalade femtonhundra för det, småsnackade lite med de trevliga folken där och skulle hem och jobba.

Hittills hade det ju, trots redan många olika moment och ärenden och en känsla av att ligga efter från början, varit en trevlig dag. Det var nu resten började.

  1. På väg från verkstan blev jag påkörd av en gubbe i en korsning. Min kofångare fram sprack två decimeter. Gubben bad förstås inte om ursäkt trots att han backat in i mig (!!) utan sa ”oj, vad nära du måste ha stått!” Eh, nej. Jag hann till och med tuta. Gubbe you’re drunk, go home.
  2. Jag satt i telefonkö en lång stund när jag kom hem för att anmäla skadan till mitt försäkringsbolag. Alltid kul. Kändes också som en ödets ironi att den närmaste bilverkstad mitt försäkringsbolag samarbetar med är den som jag just hämtat bilen från. Kul! Kul. Ku… förlåt, jag satte i halsen.
  3. Jag insåg att jag har bokat tvättstugan, och gick ner och slängde i de två första maskinerna.
  4. När det var gjort hade jag fått ett mail där hon som beställt översättningen undrade om jag var klar. Det visade sig att det som jag trodde var deadline (på fredag) egentligen var hon som gett mig fel datum, hon ville ha den idag. Så hon undrade om det var möjligt att få den tidigare och jag sa ja (trots att jag egentligen, som sagt, redan ligger efter i min egen planering.)
  5. När de mailen utväxlats plingade det till i min mobil, och det var Revisorn som kom på att han hade glömt säga att jag själv måste lämna in min momsdeklaration, det kan inte han göra. Med andra ord, den ska vara inne i morgon om jag inte ska få böter. Kul!
  6. Alltså har jag nu tillbringat några timmar med att sammanställa förra årets ingående och utgående moms (och skriva ner på ett papper vad det egentligen innebär för det hinner jag alltid glömma mellan varven.) Detta gjordes ännu lite roligare av att en hel del av förra årets fakturor ligger outskrivna i min gamla dator som inte har blivit uppdaterad sedan typ november. Vet ni hur lång tid en dator tar på sig att uppdatera ungefär 64 uppdateringar? Det vet jag. (Andas hysteriskt i papperspåse.)
  7. Och när jag momsdeklarerat elektroniskt kom jag på att jag hade glömt tvätten. Med andra ord sprang jag ner till tvättstugan, hängde upp de två första tvättarna och slängde i de sista två som kommer att hinnas med, samt kånkade upp resterande tvätt till korgen igen.
  8. Nämen, nu är klockan 18.38. Jag kanske ska börja översätta lite då, det kan ju vara en bra idé.

Eller vänta, lika bra att jag tar det EFTER att jag har hämtat upp tvätten va? Ja? Ja.

Känns som att morgondagen bara kan bli bättre efter det här.

Jo förresten, imorse glömde jag ta allergimedicinen! Det tänker jag inte göra imorgon heller faktiskt! Känns onödigt kul faktiskt!

Nu ska jag ha te och orimligt mycket kram när Fotografen kommer hem.