Och nu planeras det att dra sig loss ur bloggtorkan, mina vänner. Dags att lyfta den här gamla lastbilen i öronen (skitkonstig bild, jag vet, men det är väl för att jag inte har bloggat på så himla länge och mitt bildspråk är whack) och sätta igång med lite regelbundenhet igen. Tillbaka i stan efter underbar bröllopsresa (vandring i Abisko, valsafari i Andenes och hytte utan el/data-telefontäckning i Lofoten) och eftersom jag inte är i skrivmodus utan i min-bok-kommer-ut-nästa-vecka-HJÄLP-och-HURRA-modus, så tänkte jag dra igång bloggapparaten med en lista uppgifter som jag har snott hos SerendipityCat (som förövrigt är en läsvärd dam). Jag kanske inte kör alla, men jag börjar så.

Då sätter vi igång! Listan ser ut som följer:

1. 15 spennende og fine fakta om deg + et bilde
2. En ting du har kjempelyst på akkurat nå
3. Fem ting som får deg til å le
4. Ti ting som er superfint hos det motsatte kjønn
5. Yndlingssangen din for tiden
6. Ti ting du vil gjøre før du dør
7. 5 ting du elsket da du var yngre
8. Et outfitbilde
9. Ti artige/fine ting i huset/leiligheten din
10. En situasjon du kunne tenke deg å være i om 5 år
11. Et bilde av utsikten fra valgfritt vindu i huset/leiligheten din
12. En spennende/artig historie
13. Ti ting du virkelig setter pris på
14. Fem ting som er bra med livet ditt akkurat nå
15. En rar/fin drøm du har hatt
16. Fem ting du ønsker deg til jul
17. Oversikt over hva du har i veska
18. Noe som rører deg
19. En oppskrift på noe godt
20. Fem fine ting med våren, sommeren, høsten og vinteren
21. En bok som har betydd mye for deg
22. Favorittproduktene dine (hår, sminke, hygiene osv)
23. Fem dyr du kunne tenke deg å ha (trenger ikke være tradisjonelle husdyr)
24. Ti fine blogger
25. Et bilde hvor du er kjempekjempeglad/smiler
26. Forklar hvordan det kjennes for deg å være forelsket
27. Fem steder som er fine å være på
28. En måte du kunne tenke deg å tilbringe påskeferien på
29. Noen du savner
30. Noe som kommer rett fra hjertet, i form av tekst/bilde/video/tegning/kombinert

Alltså. 1: 15 spännande och fina fakta om dig + en bild.

 1. Jag heter Antoinetta i andranamn. Det vet jag ingen annan som gör. Jag tycker själv att det är ett ganska fånigt namn.
 2. Jag går ofta runt och pratar högt för mig själv. Ibland har jag dialoger med olika människor, verkliga eller påhittade. Jag pratar ofta på ett annat språk än svenska, dessutom.
 3. Jag tror på hälsokosttillskott. Det känns liksom… rimligt att de ska funka? Jag har pga glutenintolerans och IBS haft flera olika näringsbrister, och blir naturligtvis alltid piggare av rätt vitamintillskott eller av probiotika, så nu tror jag på typ allt.
 4. Jag är en hopplös samlare. Nu när Fotografen och jag har flyttat ihop, måste jag kasta ungefär hälften av allt jag har för att vi inte ska bli sådana där personer som har gångar mellan rummen. Det är egentligen inte det att jag vare sig behöver eller vill ha sakerna, det är att när jag tar fram dem, så minns jag grejer. Och om jag kastar det som triggar minnen, vad händer då med mina minnen? Kommer de ändå? Vi får väl se.
 5. Jag ska lära mig att spela fiol. Hittills har jag tagit två fiollektioner och har min pappas gamla fiol. Det är en billig asiatisk fiol från 70-talets början, som jag har fått ett nytt stall på och köpt ny stråke till. Det låter jätteilla, men det känns bra.
 6. Jag känner mig svintuff när jag har på mig hantverkarkläder. Som här, när morbror och jag hade rivit gamla garderoberna i sovrummet och skulle bygga nytt. Svintuff. Och stark.11379971_1635971826635779_320669308_n
 7. Och på tal om hantverkarbyxorna: jag lade nytt klinkersgolv själv i Fotografens gamla lägenhet innan vi sålde den. Det blev jättesnyggt och jag var hur stolt som helst. Mest för att jag var lite nervös innan, eftersom jag aldrig hade gjort det helt själv innan, bara ihop med morbror. Men det gick bra. Fotografens granne som äger en byggfirma ville anställa mig. Då blev jag mallig.
 8. Första gången jag fick smaka på en 88:an började jag gråta för att det var så gott, och för att det inte var min glass utan min kompis C:s. Jag kan väl ha varit typ… fyra-fem år?
 9. Jag är extremt lättrörd när jag läser, ser på film eller hör på musik. För ett tag sedan såg jag och Fotografen ”About time”, och i slutet av den bara grät och grät jag för att den var så otroligt fin.
 10. När jag är i Östergötland pratar jag östgötska. Jag har gått varvet runt och tycker om dialekten igen, även om det har blivit mer naturligt för mig att prata rikssvenska numera.
 11. Jag gillar att testa ny mat och läser jättemycket amerikanska vego-matbloggar. Mitt nästa projekt att prova är att göra kokosbacon, dvs smaksätta och rosta kokosflak. Är väldigt nyfiken på det.
 12. Mitt utseendemässiga mål när jag går ut bland folk om morgonen är att inte se galen ut. Det är mest pga hår som lever sitt eget liv. Jag sätter på mig deo och kläder, gör något snabbt med håret och frågar Fotografen ser jag galen ut? Om han svarar nej är det ok att gå ut. Om han någonsin har svarat ja? Ja. Eller det mer diplomatiska ja lite faktiskt. Eller, du ser ut som Plupp. Men Plupp är söt alltså. Jag inser själv att jag lägger ribban rätt lågt.
 13. Jag älskar frilanslivet. Efter tjugo år tror jag att det hade blivit jättesvårt för mig att ha ett vanligt 9-5-jobb. Jag vill styra dagarna själv och pyssla med mitt i mitt eget tempo.
 14. Vad jag har gjort den här sommaren som jag aldrig har gjort förr: kört röjsåg, gift mig, använt gasol-utekök inomhus och sett kaskelotter.
 15. Jag gillar pulverkaffe. Det borde ju vara paradoxalt med tanke på min förtjusning i matlagning och smaker och så, men… jag gör det, bara. Och står för det. Nescafé mellanrost lyx 4-evvah!